Fii femeie adevărată!

Fii femeie adevărată!

Fii femeie adevărată, ce mama mă-sii! Ai peste 30 de ani, vezi viața ca atare, prin astea două cifre! Fii femeia aia încrezătoare și independentă, ia-le glasul tuturor!

Ai înțeles? Fii pe picioarele tale, dar ele să arate bine. Ești frumoasă, unică și specială. Mergi cu spatele drept și privirea sus. Urcă-te pe tocuri și stai acolo, ca să vezi lumea de unde meriți, chiar și după zeci de ore. E datoria ta. Muncește, ca să nu stai în baza nimănui! Crezi în tine, mai presus de orice. Lucrează la visul tău și fă-l realitate. Poartă haine de domnișoară în tot timpul ăsta. Mai lasă adidașii ăia, că nu ești în liceu, orice marcă ar fi ei. Susține cauzele sociale, implică-te, că doar o planetă avem. Ai grijă să ai casa lună, că stai acolo și te vede lumea. Fii mereu impecabilă și pregătită să ieși în societate. Dar mai dormi și tu, să nu apari cu cearcănele alea.

pe malul lacului ior

Dar

Lasă-ți ideile stupide de afaceri pentru seara, că ele nu plătesc facturi. Și vezi, când ajungi acasă, că ai de spălat rufe, vase, vise. Nu-ți mai forța picioarele, că faci cocoașă. Ai grijă mereu de tine, că la tot pasul ai noi motive să îți faci griji pentru tine.

Lasă-ți dumnezeii și cauzele, că n-are nimeni timp de ele. Muncește și fă-te șefă, că visele vin și la pensie. Lasă confortul, că nu vezi adidașii prin emisiuni de stil. Nu ai timp de vase, iar stomacul nu cere mâncare seara. E o iluzie.

Orice fir de păr tocit, uitat de vreo coafeză cu pretenții, contează. Ascunde unghia aia ruptă pe drum, până ajungi acasă. Apoi, lași tot și știi ce ai de făcut. Fii femeie adevărată, ce mama mă-sii!

Dar

Sfaturile necerute și gândurile neprocesate au un singur rol, să urle în timp ce tac. Toți și toate îți ordonă să fii femeie adevărată, când tu fix la asta lucrezi – să arunci cu estrogen în atmosferă, atunci când calci. Să oprești mașini fără să fii la trecere. Și să fii independentă ca luna, care luminează fără să plătească pentru asta.

poza glob

Sunt femeie, așa cum sunt.

Nesigură pe mine mai des decât divă. Asta mă face să încerc zilnic ceva nou și mai bun, legat de îngrijirea mea.

Calc cu încredere, pentru că arăt mai bine când nu mă văd în oglindă. Așa nu uit de cremă și demachiant seara.

Îmi zâmbesc mie superb la poză, dar mă rușinez dacă o face altcineva. Apoi, învăț unghiuri și lumini noi, pentru aceleași poze.

Nu mă simt 100% bine în pielea mea. Altfel, aș fi avut mult mai multe kg, fără ca ele să fi fost invizibile.

Mă îmbrac sport des, elegant rar. Altfel, m-aș fi concentrat pe durerea de picioare și nu orice altceva, pe timpul zilei.

Ajung seara acasă, fumez o țigară de încurajare și mă apuc de cel de-al doilea job, ăla pentru mine. Vasele și rufele nu se pun – acolo vorbim de investiții zilnice.

Dorm puțin și mă bazez pe cremă să acopere asta.

Sunt

Dar sper și vreau și știu că pot. Pentru mine și tot ce iubesc, nu pentru societate. Îmi zâmbesc dimineața, în oglindă. După machiaj. Și îmi spun: fii femeie adevărată! Așa cum știi și vrei tu. E cel mai bine.

Prev Despre București: Unul lângă altul, dar mulți
Next Webstock: De ce se fac evenimente pentru bloggeri

About Author

Monica

46 Comments

 1. Trebuie sa te iubesti foarte mult ca sa ai grija sa fii femeie, sa arati impecabil. Scuza cu "nu am timp" nu o diger. Cand eram in activitate, preferam sa ma trezesc cu o jumatate de ora mai devreme decat sa plec cu o unghie ciublita. Lucrurile s-au mai schimbat intre timp, din pacate. Unghia, mai poate sa ste o zi pana imi vine chef de ea. De ce oare? Poate pentru faptul ca stau acasa si nu mai este chiar o urgenta, oare fiindca nu ma iubesc indeajuns? Inclin

  Reply
 2. A fi femeie feminina (ce oximoron!) intr-o lume a barbatilor e periculos, de multe ori nu esti luata in serios sau esti discriminata. Dar tot ei, barbatii, se plang ca esti prea bruta in gesturi si vorbe si vor o femeie mai gingasa... :)) si unde e echilibrul?

  Reply
  • Da. Prea feminina transmite ceva ce noi nu vrem. Prea comoda - extrema cealalta. Si sa jonglam intre ele e ciudat, pentru ca nu putem sa stam in rochie si sa ne asezam pe scaun altfel decat "cum se cade". Dar cred ca atunci intervine si personalitatea. Felul in care fiecare face asta.

   Reply
 3. Eu port în egală măsură și tocuri și adidași, dar nu cred că încrederea stă în aspectul exterior, ci în forța care vine din interiorul tău. Deși aș mai face mici schimbări la aspectul meu ștu că acestea nu mă definesc și mă simt 110% bine în pielea mea :D

  Reply
 4. Recunosc ca de multe ori aleg sa fiu comoda si nu prea ofer importanta unor lucruri minore, dar care puse cap la cap ofera eleganta si poate, rafinament. Ar trebui toate sa fim cu adevarat femei :)

  Reply
 5. asa cum o verigheta nu te face doamna, nici tocurile, machiajul impecabil sau manichiura nu te fac femeie adevarata. fiecare are propriul sistem de valori...

  Reply
 6. Ca sa te incurajez gandeste-te ca mai ai macar doi copii carora sa le duci grija- sotul si copilul de drept. Ambii vor atentie, mancare si atat de multe altele incat nici daca ziua ar avea 48 de ore n-ai putea sa le bifezi.

  Reply

Leave a Comment

* contact

*

Sunt de acord.


CAPTCHA Image