Fii femeie adevărată!

Fii femeie adevărată, ce mama mă-sii! Ai peste 30 de ani, vezi viața ca atare, prin astea două cifre! Fii femeia aia încrezătoare și independentă, ia-le glasul tuturor!

Ai înțeles? Fii pe picioarele tale, dar ele să arate bine. Ești frumoasă, unică și specială. Mergi cu spatele drept și privirea sus. Urcă-te pe tocuri și stai acolo, ca să vezi lumea de unde meriți, chiar și după zeci de ore. E datoria ta. Muncește, ca să nu stai în baza nimănui! Crezi în tine, mai presus de orice. Lucrează la visul tău și fă-l realitate. Poartă haine de domnișoară în tot timpul ăsta. Mai lasă adidașii ăia, că nu ești în liceu, orice marcă ar fi ei. Susține cauzele sociale, implică-te, că doar o planetă avem. Ai grijă să ai casa lună, că stai acolo și te vede lumea. Fii mereu impecabilă și pregătită să ieși în societate. Dar mai dormi și tu, să nu apari cu cearcănele alea.

pe malul lacului ior

Dar

Lasă-ți ideile stupide de afaceri pentru seara, că ele nu plătesc facturi. Și vezi, când ajungi acasă, că ai de spălat rufe, vase, vise. Nu-ți mai forța picioarele, că faci cocoașă. Ai grijă mereu de tine, că la tot pasul ai noi motive să îți faci griji pentru tine.

Lasă-ți dumnezeii și cauzele, că n-are nimeni timp de ele. Muncește și fă-te șefă, că visele vin și la pensie. Lasă confortul, că nu vezi adidașii prin emisiuni de stil. Nu ai timp de vase, iar stomacul nu cere mâncare seara. E o iluzie.

Orice fir de păr tocit, uitat de vreo coafeză cu pretenții, contează. Ascunde unghia aia ruptă pe drum, până ajungi acasă. Apoi, lași tot și știi ce ai de făcut. Fii femeie adevărată, ce mama mă-sii!

Dar

Sfaturile necerute și gândurile neprocesate au un singur rol, să urle în timp ce tac. Toți și toate îți ordonă să fii femeie adevărată, când tu fix la asta lucrezi – să arunci cu estrogen în atmosferă, atunci când calci. Să oprești mașini fără să fii la trecere. Și să fii independentă ca luna, care luminează fără să plătească pentru asta.

poza glob

Sunt femeie, așa cum sunt.

Nesigură pe mine mai des decât divă. Asta mă face să încerc zilnic ceva nou și mai bun, legat de îngrijirea mea.

Calc cu încredere, pentru că arăt mai bine când nu mă văd în oglindă. Așa nu uit de cremă și demachiant seara.

Îmi zâmbesc mie superb la poză, dar mă rușinez dacă o face altcineva. Apoi, învăț unghiuri și lumini noi, pentru aceleași poze.

Nu mă simt 100% bine în pielea mea. Altfel, aș fi avut mult mai multe kg, fără ca ele să fi fost invizibile.

Mă îmbrac sport des, elegant rar. Altfel, m-aș fi concentrat pe durerea de picioare și nu orice altceva, pe timpul zilei.

Ajung seara acasă, fumez o țigară de încurajare și mă apuc de cel de-al doilea job, ăla pentru mine. Vasele și rufele nu se pun – acolo vorbim de investiții zilnice.

Dorm puțin și mă bazez pe cremă să acopere asta.

Sunt

Dar sper și vreau și știu că pot. Pentru mine și tot ce iubesc, nu pentru societate. Îmi zâmbesc dimineața, în oglindă. După machiaj. Și îmi spun: fii femeie adevărată! Așa cum știi și vrei tu. E cel mai bine.