Daca m-ar întreba cineva ce vreau de Crăciun, care e cadoul de Crăciun perfect, aș zice timp. De o mie de ori timp. Oricât, numai să fie.
Oricât, numai să nu las pe mâine ce vreau să fac azi dar nu pot. Oricât, numai să nu se mai amâne mâine. Accept și în rate.

Timp cu familia

Să ieșim noi trei undeva, pentru că vrem, putem și avem chef să construim amintiri. Nu pentru că trebuie, că avem treabă în alte weekenduri sau că insistă unul din noi. Să ne trezim noi doi că avem chef să construim amintiri noi trei.

Timp cu soțul

O întălnire. Chiar și un film și să nu mă ia groaza că durează 2 ore, iar eu vreau să dorm. O cina în oraș și să nu ne zgârcim la notă. Poate chiar și pe un rooftop mai fancy, că nu mergem în fiecare zi. Dar să mă aranjez pentru întâlnirea aia și să nu stam cu ochii pe ceas.

Dar mai ales…

Timp cu mine

Ah! Oricât. Să scriu! Doamne, aș scrie romane, dar nu ştiu dacă mai ştiu să scriu rânduri. Aș desena lumi în cuvinte, dar nu mai stiu cum arată cartierul literelor. Aș muta munți pe foi, dar am dubii cum să scriu despre dealuri.

Era o glumă pe net că, odată ce înaintam în vârstă, ne scad standardele de cadouri. Eu nu cred că mă încadrez, vreau timp. Iar ăla trece și nu ți-l dă nimeni înapoi. Iar când îl privești cum trece, rămâi doar cu regretul că a trecut.

Fară timp, ne pierdem pe noi

Când privești o pasiune care necesită timp cum pleacă, te uiți la tine cum îți faci cu mâna. Iar când te obișnuiești cu senzația asta, poate că ajungi să îți dai seama cât de mare e golul.

Când eram mică și era început de decembrie, făceam o listă de dorințe de Crăciun. Câte zile până la Crăciun mai erau, atâtea dorințe.

Când am fost mare, mi-am întors pe dos cuibul de adolescentă. Nu am găsit nici măcar una din minim cinci. Și daca nu era așa și aflam că adulta nu a îndeplinit ceva ce și-a dorit adolescenta?

Vreau să mut munți

Daca anul viitor mut o piatra, înseamnă că am primit puțin timp. Pentru restul, nu stiu ce există, dar sper să descopăr.

Și, dacă nu e timp, accept și papuci de casă sau căști. Doar să nu fie luate tot pe timpul meu.

Foto: Pixabay.