Bărbaţii pot să facă atâtea. Pipi din picioare, înţeleg circuite electrice, găsesc imediat soluţia unei probleme şi anticipează mişcările altor bărbaţi faţă de femei. Dar una le întrece pe toate. Şi aia le mănâncă femeilor zilele. Adevărul despre bărbaţi, ăla pe care ei îl spun, dar…

Fie că e unul la părinţi sau din mai mulţi, că e un tocilar gras sau un şmecheraş cu vrăjeală şi şarm, chiar dacă e român, ţigan, somalez sau neamţ cu şapte limbri străine în portofoliu. Poate să se îmbrace la costum, în uniformă de pilot sau gunoier ori în blugi mulaţi, cu glezna la vedere. El poate ceva ce o femeie nu o să poată niciodată.

Secretul din faţa femeilor

El îi spune secretul în fiecare zi, dacă e nevoie. Cu fiecare ocazie. Şi ce face femeia? Îi râde în faţă, zice că n-are cum, că e imposibil. Sau, dacă se gândeşte mai bine, poate fix specimenul ăsta e prostul proştilor şi d-aia în ce spune poate e o sămânţă de adevăr.

Se râde, se face mişto, sunt multe „hai mă”-uri şi, la final, nimeni nu crede pe nimeni. Ea are o vagă bănuială că el o minte şi se gândeşte că aşa tirează el de răspunsuri şi nu a găsit o scuză mai bună, să se gândească repede la un subiect la care s-ar fi gândit. El nu îşi bate capul. Se râde.

Ăsta e scenariul bun. Există şi celălalt. Ăla când ea e convinsă că el îi ascunde ceva naşpa pentru ei, pentru că aşa-s bărbaţii, mincinoşi, bădărani şi egoişti. Se gândeşte la toate relele pământului şi o dă în ceartă. El se supără, pentru că e normal să fii crezut când spui ceva. Ea se oftică şi ei se ceartă. Se culcă împreună, dar cu gânduri separate. Ea, la ce fel de om e el dacă îi ascunde un amărât de gând, el…

Care e adevărul despre bărbaţi

Bărbaţii au o capacitate pe care femeile nu o să o aibă niciodată. Unele, care se vor mai cu moţ, cred că o au şi ele, dar se înşeală după câteva secunde de test. Şi e cea mai importantă dintre toate diferenţele femei-bărbaţi.

Ei pot să se gândească la nimic. Chiar nimic. Bă, da’ nimic!

Îşi pun creierul pe idle, se deconectează, îşi odihnesc creierul, se liniştesc. E o relaxare toată şi cam ăsta e şi scopul ei. Şi pot chiar şi o oră întreagă încontinuu, atunci când nu au urgenţe sau priorităţi de rezolvat.

Nu e un ritual de cafea, nu se planifică şi nici nu apare la aceeaşi oră. Pot face asta oricând şi oriunde. E o activitate la îndemâna lor, la dispoziţia lor şi oricând acolo ca să le sară în ajutor. Şi care nu le pângăreşte cu nimic inteligenţa pentru că, oricât de genii ar fi unii dintre ei, au asul din mânecă de a se gândi la fix nimic, atunci când vor să o facă.

Iar, dacă sunt combinaţi sau însuraţi, activitatea asta minunată se încheie printr-un vesel şi enervant…

Iubitule, la ce te gândeşti?

A se citi pe voce pisicoasă.

Scenariul ăla negru apare atunci când bărbatul îşi uită o faţă serioasă peste gânditul la nimic. Iar femeia reacţionează în consecinţă şi întreabă, întreabă, întreabă.

Iubi, ce ai?

Voce melodioasă, pe note grave, a milă.

Întrebarea se înmulţeşte, pentru că răspunsul se lasă aşteptat. La un moment dat, el spune că nimic, dar ea ştie din experienţa cu viaţa că e imposibil să nu ai nimic cu faţa aia. Poate nu vrea să zică din prima. Şi insistă, timp în care el ori dezvoltă nimicul din vorbe, ori se enervează. În cazuri rare, râde şi oferă soluţia – are momentul lui cu el.

Se bucură şi femeile de o mostră

Activitatea asta de gândit la nimic atinge şi femeile, atunci când sunt privilegiate să se bucure puţin şi să înţeleagă. Seamănă foarte mult cu privitul în gol, momentul ăla care apare o dată pe an, îţi alegi un punct fix şi pentru o zecime de secundă, nu se gândesc la nimic.

Se uită în punctul ăla fix care le-a ales pe ele şi a apărut brusc şi de nicăieri până când le întrerupe cineva pentru că, de obicei, le apucă la serviciu. Dacă o încearcă intenţionat, le fuge gândul la rufe, facturi, mâncăruri de gătit, haine de cumpărat şi orice mai e prioritar sau nu în minţile femeilor. Doar că momentul ăla rar şi preţios, când creierul femeilor e relaxat total vine când vrea el, nu când vrea femeia.

Apoi, uită că au avut acea onoare şi se duc la iubiţii sau soţii lor şi îi întreabă la ce se gândesc. De acolo, drumul poate să o ia în direcţia bună sau în aia rea. Rar sunt femeile atât de înţelepte şi intuitive încât să se prindă că fix atunci şi acolo bărbatul se gândeşte la nimic. Restul sunt situaţii normale în viaţa tuturor.

Nu mă crezi? Nici pe el, aşa-i?

Foto: Pixabay.