Atunci când îi facem promisiuni sufletului, vedem că el se hrăneşte cu altceva-uri care nu se găsesc la tarabe. Linişte, iubire, bucurii, relaxare, reuşite. Deci, ce-ţi mai trebuie?

Astea nu-s pe rafturile niciunui magazin. Nu le găseşti pe net la reduceri sau aduse din altă ţară.

Ce-ţi mai trebuie, de cine ai nevoie?

Dacă să aduci un ban in casă pare uşor, în cealaltă parte se complică treaba. Pentru că tot ce e autentic nu vine atunci când cauţi. De ce? Simplu. Orice gest făcut cu intenţie şi calcul anulează naturalul din tine.

Iar când te-ai liniştit, pentru că ai… Surpriză!

După ce toate relele din cutia Pandorei au jucat pe lacrimile tale, începi să-ţi pui întrebări. Şi, dacă ai aruncat un ochi şi înspre cea din urmă şi, de obicei, uitată speranţă, îţi oferi şi răspunsuri. Şi ai şansa să descoperi că nu trebuie doar să ai, ci să şi fructifici. Ca talantul din pildă. Să transformi bunul în extraordinar. Să oferi o porţie de fericire, şi nu o bucurie. Să dai un râs, în locul unui zâmbet. Şi să ceri, constant, mai mult de la tine.

La final, oricare ar fi ăla, o să tragi linie. Şi, dacă balanţa dintre ce ai primit, atunci când urlai că îţi trebuie şi ce dai nu e dreaptă, s-ar putea să ai de suferit.

Aşa că, înainte să porneşti, află exact ce îţi trebuie. Şi cui şi cum vei mulţumi pentru asta. Iar, dacă ai primit, nu uita că esenţa liniştii e să nu ai regrete. Asta nu înseamnă să torni noroi şi zgomote, vicii şi extreme peste glasul din mintea ta, numit conştiinţă. Ci pentru că ai câştigat-o de prietenă, dacă ai făcut-o să zâmbească.

Foto: Pixabay.