Bună seara! Bine v-am găsit la noua noastră ediţie! Sperăm să vă aducem veşti îmbucurătoare, ca de fiecare dată, doar că până acum ele nu au devenit şi realitate. Sunteţi la noul şi vechiul buletin meteorologic.

Am vrea să vă luăm puţin din negativ cu-o rază tropicală. Ne dorim să vă îndepărtăm de ecranele astea prea prăfuite, ca să plecăm şi noi în munţi cu economii strânse accidental, fără pic de raţiune, pe fundalul unor şocuri şi bombe psihotrope.

Ştirile din buletin meteorologic

V-am spune ceva nou, dar trebui să respectăm, în fiecare seară, acelaşi format. Un telespectator echilibrat cu note înalte de negativism şi puncte de perspective bune n-ar îndrăzni niciodată să se întrebe. Dar ce să se îndoiască, stimaţi spectatori? Ce am putea să mai aflăm, atunci când refuzăm orice examen al vieţii cu un buton de telecomandă?

Daţi volumul mai tare, vă rog eu! Haideţi să ne auzim acum, când tumultul sângelui ni se transpune-n urechi, iar lava neuronilor amorţeşte, pe zi ce trece, dintr-o călimară roşie pusă pe un cuvânt ţipat. Credeaţi că nu se poate ţipa în scris? Uitaţi-vă la mine cum urlu din grade. Şi cum aş putea să fac altfel, în faţa unor curenţi de aer occidentali, impredictibili şi impresionabili?

Nu vă mai daţi cu părerea, în aşteptarea cifrelor. Azi nu am să vă dau nicio preconizare. Pentru moment, avem doar condiţii. Ştiţi să le folosiţi? Închipuiţi-vă, vă desenaţi voi un tablou? Cum ar fi? Vă rog, fără sânge şi oceane. Trebuie să promovăm optimismul. Codurile noastre se opresc doar la roşu, dar şi pe acelea le avem dozate. O doză de ninsoare într-un suflet de Sahara. Ce poate să fie mai şocant?

Buletin meteorologic, la punct culminant

Şocaţi-vă! Eu, clovnul vieţii, depind de asta. Şi nu doar eu, ci ninsorile, precipitaţiile, tendinţele de brumă. Ne dăm sufletul ca să lăsăm o urmă în viaţa voastră. Şi ne-am da şi mai mult, dacă nu am fi supuşi la boli publicitare.

Stimaţi telespectatori, sunt aici pentru voi! Vă ofer o alternativă cu fiecare fărâmă care îmi mai taie din contur. Mă scălămbăi la un panou verde, pe fundalul unei reţete farmaceutice de presiune atmosferică. Dar… dar… începeţi să realizaţi. Nu, vă rog! Nu mă topiţi înainte de vreme! Şi nu lăsaţi smoala, în cantităţi slabe, să cadă înaintea mea! Eu sunt doar pionul de mijloc între regi şi dulăi. Eu sper să mai salvez ultima dâră de realitate din fum. Vă rog, nu vă uitaţi în jur înaintea mea. Nu respiraţi petale şi flori, adieri şi nori, aer şi libertate. Nu vreau să instig. Am fost doar subtil, nu trebuia să se întâmple înainte ca eu să cedez!

Şi linişte

Stimaţi telespectatori, întrerupem transmisia pentru o ştire de ultimă oră. Meteorologul nostru de serviciu a intrat în moarte cerebrală. Ultimele sale vorbe, deşi se afla în stare de şoc, au fost găsiţi oamenii din voi. Vă mulţumim pentru vizionare!

Foto: Pexels.