Grădina cu staţii de metrou

Trăim în anii în care știm că trebuie să fim deschiși la minte. În același timp, trebuie să o facem în așa fel încât să nu ne pierdem pe noi. Cu alte cuvinte, copiii democrației au crescut şi acum merg la serviciu zilnic, prin staţii de metrou.

Iar acum fiecare își manifestă preferințele și ciudățeniile așa cum vrea. Pentru că cine ce ar putea să ne facă? Uneori, asta se concretizează in artă. Ca să dau un exemplu, un tablou realizat în detaliu, care exprimă și te trimite acolo, în poveste e la fel de bun precum o poză cu un cartof care face un milion de dolari. Ați prins ideea. Atâta timp cât e macar un om pe glob care să spună că e frumos, atunci poate e frumos.

Doar că între deschidere și noi e o linie pe care fiecare și-o desenează cum vrea și știe. E aia care marchează diferența între da, mișto și du-te, bă, de aici. Iar acolo iese la iveală talentul fiecăruia. Fundalul picturii ăsteia postmoderniste e făcut de cultura generală a fiecăruia.

Dacă ție îți plac girafele, poți să apreciezi un mod de a rupe frunze al unui exemplar unic. Iar dacă tu faci zidărie din plăcere și auzi asta, s-ar putea ca zootehnistul să fie doar nebun. Deci, desenele trebuie să mai fie și pe undeva p-acolo, atunci când foile se întâlnesc.

Filozofie şi staţii de metrou

Dar să trecem la probleme mai lumești. Pasaj metrou, dimineața. Un băiat îi povestea ceva unei fete în cuvinte lungi și complicate. Atât de complicate încât discuția m-a prins. El avea unghia aia mică lungă. Dar foarte mișto. Aranjată, îngrijită. Mi-a plăcut.

Pauză de tensiune. M-am uitat la el. Era îmbrăcat bine. În unele momente, asta înseamnă ca nu are sosetele pe post de mănuși.

Uite, trebuie să învățăm să luptăm cu presiunea, să scăpăm de paradigma asta socială și să apreciem ceva mișto. Eu am apreciat. Fata a fost de acord cu el, dar mai șoptit.

Altă pauză de tensiune. Uite, eram mare consumator de Fanta roz. Bine, și acum îmi place, dar nu mai consum așa mult. Determinați nebunul. Semantic, eu am redefinit termenul de drog. Îi mulţumesc pentru asta unei unice şi ofertate staţii de metrou.

Foto: Pixabay.