Vrem să fie un proiect dintr-o bucată (RUBY)

Pe RUBY o pândeam de când a deveni Bad Juju, adică aia şmecheră din Diamante FMM. Am găsit-o undeva la începutul filmului Ghinionistul, cu un rol scurt, dar care te face să râzi. Aveam întrebări multe şi puţin haotice. Am vorbit despre film şi muzică sau, sub acoperirea licenţei poetice, mai multe muzici. A ieşit un interviu RUBY la obiect.

Monica scrie: Ai avut un rol scurt în filmul Ghinionistul.

RUBY: Scurt, dar care îţi râmâne în memorie pentru mult timp.

A fost prima oară când ai avut un rol într-un film. Cum a fost la filmări?

Eu eram terminată de emoţii şi de panică, pentru că nu ştiam deloc la ce să mă aştept. A fost prima mea întâlnire cu lumea filmului. Mă uit foarte des la filme, dar să joc în ele nu s-a întâmplat niciodată până la Ghinionistul. Complet nesurprinzător, acolo a fost o echipă foarte mare şi foarte dedicată lucrului pe care îl aveau de dus la bun sfârşit.

Am fost foarte ajutată, susţinută de Iura (n.r. – Iura Luncaşu, regizorul), care mi-a explicat cât mai pe înţelesul meu despre personaj şi cum e, mi-a arătat background-ul personajului.

Ce aspect al filmărilor, întregului film ţi-a plăcut cel mai mult?

Mi-a plăcut faptul că fac ceva nou. Pe mine chestia asta mă fascinează: să fac mereu câte ceva străin de mine, câte ceva nou.

Dacă îţi propune cineva să mai joci într-un film pentru a doua oară, vei accepta?

E clar. Da, aş vrea să joc pentru că deja am antecedente şi este o altă latură pe care te poţi dezvolta. Bineînţeles, asta nu înseamnă că uit muzica. Muzica va rămâne. Proiectul meu muzical rămâne pe primul loc indiferent de altceva, pentru că asta îmi place cel mai mult să fac.

Dar îmi plac provocările. Iar un film este o provocare foarte foarte mare, mai ales dacă ai rolul unui personaj care să apară mai mult în film decât am apărut eu acum în Ghinionistul. Trebuie să fii acolo, să te implici în poveste şi chiar să intri în pielea personajului. Asta mi se pare greu, pentru că mie îmi place să fiu aşa cum sunt. La concerte am ocazia, dar în film trebuie să învăţ să fiu altcineva.

Ne dorim foarte tare să lansăm un album la începutul primăverii

Faci parte şi din Diamante FMM. Ce se va întâmpla cu proiectul?

Sunt piese multe. Dar noi ne dorim foarte tare să lansăm un album la începutul primăverii. D-asta ne-am închis puţin în studio. Noi ne întâlnim foarte des toţi la studio – este foarte important să fim toţi adunaţi. Lucrăm în continuare la piese.

La fel ca la primele două, vrem ca şi celelalte să vină cu o poveste. Eu cred că la Diamante FMM este mai mult decât un videoclip – este un întreg concept, o poveste. Iar oamenii îşi doresc foarte mult să cunoască personajele astea cărora noi le-am dat naştere cu proiectul Diamante FMM.

E o altfel de muzică. E o muzică, din păcate, mai neaccesibilă pentru radio şi TV, dar e una pe care oamenii şi-o doresc şi se distrează. Eu am cântat, de câteva ori, la concerte piesa Dat dreacu’ şi a fost energie maximă.

monica scrie si ruby

Aţi vrut libertatea asta a muzicii care apare doar în mediul online?

Da. Noi vrem să avem doar muzică bună, producţii neconvenţionale. Vrem să fie un proiect dintr-o bucată. Nu vrem să ne lăsăm îngrădiţi, cumva, de trend-urile impuse de radio.

Cu proiectul meu, RUBY, scot piese foarte comerciale, foarte drăguţe. Aici vrem să facem opusul a ceea ce facem pentru publicul larg.

Şi RUBY este o nelinişte continuă

Cum e să o împaci pe RUBY cea liniştită cu Bad Juju din Diamante FMM?

Şi RUBY este o nelinişte continuă, să ştii. Îmi place, sunt foarte fericită. Proiectul Diamante FMM mă împlineşte şi mă face foarte mândră şi fericită.

E o bucurie că trec de la una la alta. Mă văd oamenii şi în alt fel decât cum mă cunosc de foarte mult timp. Oricum, eu piese de acest gen am mai lansat…

…Doar că nu au fost în combinaţia aia pe care o vedem acum.

Da. Nu am făcut o trupă. Asta e şmecheria.

Şi, dacă după acest interviu RUBY tot vrei să ştii mai multe despre Ghinionistul, în loc să mergi să îl vezi, citeşte şi interviul cu Vlad Logigan, unul dintre protagonişti. Da, e acelaşi pe care îl vezi şi în serialele TV.