Suntem în prag de Sărbători. Pe care cine le mai simte, după o pandemie și în plin război?

Atunci când viața nu e perfectă, salariul nu are cinci cifre, contul de economii e tot aproape gol, iar copiii, soții, cei din jur sunt atât de obositori? Când noi vrem doar să lenevim, dormim, citim, vedem filme, dar avem de făcut curățenii și mâncăruri care nu mai surprind pe nimeni?

Aia e și problema noastră. Fix tot ce am scris mai sus. Atunci când cauți negativ, găsești negativ, pentru că tu asta vrei. Dacă ai căuta zâmbete, ia uite-le cum apar pe net, pe stradă, în casă. Dar noi preferăm încruntarea.

Întotdeauna.

Tu nu ești aia. Dar nici aia nu e tu

Preferăm să ne hrănim orgoliul cu alții care sunt mai rău decât noi. Acum câteva zile se râdea de una care nu știa să cânte pe TikTok. Și era ok și de așteptat să râzi de aia și ăla, pentru că tu nu ai face așa ceva niciodată, nu?

Tu nu te-ai îmbrăca așa, pentru că tu nu stai la sat și știi că există opțiuni mai bune de atât. Tu nu ai avea mobila aia, pentru că ai cu ce și pentru tine contează asta mai mult decât pentru ei. Nu ai cânta așa sau, dacă știi că nu ai talent, nu te pui pe net. Ei nu știu. D-aia zic, întotdeauna e bine să punem treaba și în context. Iar pentru ei acolo, în casa aia, a fost un moment de show și distracție.

Pe net, în tot râsul ăla colectiv, oamenii uită că ea a pus clipul pe net cu deschidere. Pentru ea a fost o bucurie. La ea și la el în casă, aia a fost o activitate în care s-au implicat și au dat ce au putut ei. Iar dacă s-a avut grijă de ei și nu s-a lăsat să îi atingă toate „hă hă hă”-urile, atunci poate că și noi ar trebui să nu le spunem.

O poză cu pisici care nu are nicio legătură cu nimic, dar are scopul să te facă să zâmbești.

Fiecare casă cu colțurile ei ascunse

Mai e Ilinca Vandici. Care a vorbit prost. Da, dar vorbele sunt problema, nu ea. Că pe ea o doare în roțile GLA-ului de ce zicem noi.

Poate că, în loc să ne uităm înspre ea, ar trebui să îi dăm o îmbrățișare. Să zicem un „Doamne ajută” să fie bine la ea în casă. Să nu se supere când vin ploile și are doar ea de luat lapte de la Mega – nerealist, nu? Așa mă gândeam și eu. O afirmație spusă de show și menită să atragă atenția asupra ei, pentru că face parte dintr-o emisiune unde e atâta scandal, încât toți o ignoră pe prezentatoare. Ea a vrut asta.

Poate că nu are acasă chiar un căpcăun leneș. Și poate că se miră că, pe un drum deschis de Dana Budeanu cu aproape aceleași vorbe, ea e pusă la zid. Și acuzată pentru toate bătăile și abuzurile din România. În Vinerea Mare.

Hai să nu fim răi. Să mai și zâmbim. A greșit. Grav. Să sperăm că s-a prins după. Nu e ca și cum o să știm vreodată dacă chiar a înțeles ce a făcut. Poate că nu are PR care să îi spună când să tacă. E și ăsta un dezavantaj.

Hai să fim mai buni și de Paște, dacă de Crăciun suntem pentru că ne cântă Delia asta 🙂

Viața nu e pe net și nici în filme

Dar, uneori, e în detergentul de vase, dezinfectantul de baie și mașina de spălat.

Hai să spălăm perdelele alea și frigiderul ăla cu bucurie, că oricum avem ocazia asta, când e obligatoriu, de două ori pe an.

La final, tot noi ne bucurăm de aspectul lor frumos. Și tot la final, și chestiile astea nasoale de făcut înainte de Paște fac parte din bucurie. E vineri. Vacanță. Iar curățenia cu muzică nu mai e chiar atât de obositoare.

Și apoi avem două zile special ca să nu facem nimic. Doar să ciocnim ouă și să facem poze.

Foto: Pixabay.