Înainte de concertul La Familia
Există concerte la care mergi. Din curiozitate sau pentru că îţi plac nişte piese. Vrei să dansezi pe un vers cântat în faţa ta sau să le cânţi tu în gura mare, atunci când nu te aude nimeni, pentru că îl mai cântă şi alţii. Şi există acel concert La Familia, care o să ne adune sâmbătă la Arenele Romane.Dintre toate ocaziile astea să ieşi în oraş, o parte se elimină, pentru că pică duminica. Altele sunt şi mai rău, în cursul săptămânii. Te doare sufletul de tine în două direcţii, în acelaşi timp. Mergi şi e jale fizică sau nu mergi şi jalea rămâne. Mai sunt acele concerte sâmbăta care îţi ung sufletul, te înţeleg şi parcă te iau în braţe doar când se anunţă.
E o întâlnire anuală cum se face în familie. Ne întâlnim cu fanii, vedem ce mai fac, ce mai zic, văd şi ei ce mai cântăm, cum mai suntem. Ne batem pe spate, cântăm ceva, râdem, glumim şi mergem acasă. (Puya)
Cine nu vrea ca toate concertele să se ţină pe stadioane sau în locuri cu capacităţi de public în patru cifre? Oftez când merg la un concert al cuiva care îmi place, într-un loc mic, înghesuit, amenajat în vreun subsol, unde după câteva comenzi risc să nu mai găsesc apă minerală rece. Dar concertele astea mari trebuie să anunţe ceva, nu? Se fac doar la lansări de album, cu piese pe care încă nu le-am auzit, nu? Doar aşa merge, doar că nu şi la concert La Familia.
E povestea noastră, pentru că suntem din cartier, dar concertul nu marchează ceva. Artiştii au zeci de concerte pe an, uneori. Pe lângă festivaluri, noi avem cam unul – două concerte pe an în Bucureşti. (Sişu)
Tablouri La Familia

De ce un concert La Familia

Încep să îi înţeleg pe toţi ăia de 50 de ani care merg la concerte şi dansează mai rău ca noi, ăştia tineri şi ruşinoşi. Pierd ore, seri, săptămâni cu pertreceri de căşti, acasă şi versuri în care mă regăsesc de ani de zile. Uneori, aş vrea să fac asta şi în public, pe lângă sute de oameni ca mine. Să cântăm toţi şi să fie ca petrecerea aia ideală, în care pui fix ce muzică vrei tu.
Facem un concert la care venim şi ne străduim să fim cât mai buni. Nu am vrut niciodată să păcălim publicul cu artificii, luminiţe şi alte chestii de genul. Tu vii pentru că îţi place ce fac eu. (Sişu)
Dar dacă e şi o petrecere? Că doar nu pleacă nimeni acasă după doar două ore de dans şi voie bună. Dacă după petrecerea cu scenă e una şi fără scenă. De ce să nu fie şi-un bairam la concert La Familia? Potrivit lui Sişu, la bairam vor participa în jur de 40 de oameni. Oare care din noi vom fi?
La bairam o să fie ce se găseşte la un bairam. O să fie nişte băutură, boxe şi discuţii între noi… I se poate spune şi after party, ca să sune ca în 2018. (Puya)
Ne place vechiul, dar vrem şi nou. Omul ăla de pe scenă cântă şi strigă la un microfon, iar noi ba îl privim, ba închidem ochii şi cântăm în gând. În acelaşi timp, absoarbem fiecare vorbă sau vers în plus. E o experienţă live, pentru că altfel ar fi cântat un cd, ca în cluburi. Vrem mai mult. Să ne cânte, vorbească, arate. Spectacolul ăla tre’ să fie diferit de orice altceva din categoria lui.
Vine Mahia Beldo şi ne acompaniază, ca toboşar şi compozitor al albumului Codul bunelor maniere. O să aducă un vibe de rap clasic cu o tobă. Dar nu avem band în spate sau super efecte speciale. Spectacolul nostru se bazează pe sentiment, tovărăşie şi puţină nostalgie. (Puya)
Vinil Scandalos Music

Cum mai e un concert La Familia

Muzica rap înseamnă unitate. Aşa a fost mereu şi asta caută mulţi, atunci când ea nu apare de la sine. Colaborări, concerte care aduc cât mai mulţi oameni împreună şi videoclipuri în care apar oameni la care nu te-ai fi aşteptat. Scena aia plină are un aer de mai multe evenimente într-unul. După ce îi asculţi pe toţi îţi dai seama că da, ţi-ai fi dorit să vezi şi artiştii ăia. Rapperi sau nu.
Singurul puţin diferit de restul e Vescan. El vine din zona mainstream plus radio. Restul, noi toţi am făcut concerte împreună de mulţi ani. De data asta, El Nino, Samurai şi Spectru vor cânta împreună, ca LUPII, nu individual. (Sişu)
Totuşi, aştepţi evenimentul şi vrei şi mai mult de la el. Am făcut un interviu cu La Familia anul trecut, după concert. Ca să aflu cum s-a văzut toată mulţimea aia fericită şi entuziasmată prin ochii lor. Acum, am vrut să aflu noutăţi, aşa că am întrebat. Ce poate să se întâmple la concertul ăsta şi nu ştim deja?
Nu ştiu dacă s-a aflat de pe afiş, dar vin şi Cedry2k şi Vescan. Am adunat spuma cântăreţilor de hip-hop din 2018, mă refer la invitaţi. Chiar dacă unii sunt la început de carieră, dar sunt foarte buni. Alţii sunt consacraţi, aşa cum e Cedry2k, iar alţii sunt pe culmile succesului, aşa cum e El Nino. (Puya)

Mâine e concert La Familia

Pentru concertul La Familia găseşti detalii tehnice şi bilete aici. Restul va fi la Arenele Romane.