Cel mai prost serial din lume

Sunt curioasă ce nume de film va trece prin cap după un așa titlu. Clar, o producție internațională. Probabil, una relativ nouă. Ei bine. Nu.

Meseria asta de „freelancer” te poate împinge să faci lucruri nebănuite. Și, uneori, grave, cum ar fi să deschizi televizorul. Care îți dezvăluie întunecatele tenebre din „Iubiri secrete„. Că să vă fac un rezumat: acest nume îi aparține unei telenovele care ar fi ajuns chiar și la cel de-al șaselea sezon. Ce e absolut fascinant la serialul în cauza e cam… totul.

Textul de mai jos nu e o analiză. Nici substrat n-are. Vrea doar să fie un rezumat al oricărui episod din nebunia de pe TV. Adică:

Nu se bea. Nu se droghează. Și nimeni nu fumează. Nici nu înjură. Sunt „nenorociți” care se „distrug”, dar parcă pun mai mult patos în asta. Dar nici româna lor nu-i curată: în timp ce unii mafioți „fac păcate”, un altul dintre ei se luptă „ca un leu” pentru iubita lui.

Nimeni nu prea e, în esența, rău. Toți sunt, cumva, oameni. Au momente de slăbiciune. La un moment dat chiar, parcă ți-e milă de ei. Ca să înțelegeți exact la ce mă refer, e nevoie de o exemplificare:

– Simona – o angajată a „organizației”, indiferent cine îi e șef. Amenință cu arma, strică viețile și planurile altora. În rest, se gândește cu jind la copilul ei pierdut. E amnezică din cauza unui ser al tinereții.

– Damian – fost mafiot chior. Tată al celui mai mare dușman al sau. Tată al amantului fostei sale soții. Și tată al unui fiu proaspăt devenit amnezic din cauza aceluiași ser.

Dar parcă nici cei buni nu-s tocmai buni. Unu-i bețiv, altul gelos pe fra-su că-și vrea înapoi nevasta furată de el, o alta îl înșelase pe mafiotul de mai sus cu fii-su. Și totul se întâmplă la sat.

Deși se amenință, nu pare să fi murit vreun personaj până acum. Nu are actori cunoscuți. Nici măcar unul. Deloc.

Și, dacă ați ajuns până aici, singurul motiv pentru care am înșirat toate de mai sus a fost doar că să nu mă distrez singură. Că e de râs și mai are și fani.

Foto: free images