Cât costă viaţa ta

Mai ţii minte cum erai atunci când 2016 respira uşurat? Atunci când ce îţi închipuiai despre viitoarea ta viaţă părea într-adevăr realist, speranţele spărgeau barierele imaginaţiei. Iar planurile şi strategiile păreau la câteva gesturi distanţă? Adică atunci când nu ştiai exact cât costă viaţa care urmează.

Au trecut trei săptămâni de atunci, iar odată cu ele şi cea mai deprimantă zi a anului, aşa cum o zic studiile. Ai clipit de două ori, pentru că aşa se întâmplă în vacanţele prea scurte şi te-ai întors la tot ce erai până atunci şi la locul tău în cursa aia în care numeri ore şi zile până la cele două libere în care faci ce vrei, totul şi nimic, precum adulţii şi copiii în acelaşi timp.

Respiri din nou în ritm de bani, facturi şi pregătiri. Vrei şi cauţi scuze. Amâni. Aranjezi priorităţile ca şi până acum, pentru că a mers. Munceşti. Vrei ca totul să fie liniştit şi previzibil, pentru că aşa poate fi ţinută viaţa sub control. Eşti iar contratimp. Te bucuri  de o parte din săptămână, iar cealaltă ar face bine să treacă repede.

Viaţa nu costă cu nimic diferit faţă de anul trecut. Factura îşi aşteaptă liniştită scadenţa şi taxează timp. Iar ăsta nu poate fi monetizat.

Stop şi start

Tot ce plănuiai atunci când viaţa ta nu era, din nou, la fel, pare acum că fie costă o avere, fie e aproape imposibil. Peste toate planurile alea a nins, iar cineva a distrus bulgărele care apăruse.

Viaţa ta, aia imaginată acum trei săptămâni, te aşteaptă, indiferent cum vrei să o schimbi. Poate că ştii ce vrei sau aştepţi să descoperi. Oricum, s-ar putea ca paşii de mai jos să fie fix pontul de care aveai nevoie. Deci, stop pentru tot ce e mai sus. Şi start.

Aşează-te la birou. Acum putem începe.

Prima secundă

Pentru că lumina e importantă, iar spaţiul tău trebuie marcat cumva, ai nevoie doar să o alegi pe cea potrivită, care va funcţiona exclusiv atunci când tu vei lucra la viitorul proiect.

Lampa va fi acolo când vei căuta, găsi, îmbogăţi domeniul preferat cu o idee şi vei începe să duci proiectul către succes. Vei aprinde lumina, vei intra în starea de lucru, iar creierul tău se va ocupa de restul.

Primele minute

Fie ca e vorba de un ceai sau o cafea, îţi propun un moment în care 2asă ştii că ai început lucrul. Îţi oferi, în acelaşi timp, câteva minute de relaxare, în care poţi căuta idei, dar şi un obicei prin care mintea ta va înţelege că e vremea să lucrezi.

Poţi alege un ceai calmant sau o cafea care să te energizeze şi de care să te bucuri tocmai pentru ca, apoi, să îţi transmiţi, atunci când pui ideile pe foaie, o mulţumire doar a ta.

Recomand: Cafea Irish Cream Arta Ceaiului, 6,81 lei.

Primele luni

În acest moment apare agenda. Fiecare pas trebuie stabilit şi cum altfe3al o poţi face, decât în scris? Poţi să notezi ce vei face în ziua aceea, următoarea săptămână sau chiar şi de câte luni ai nevoie ca să ajungi unde îţi doreşti.
Odată puse in scris, îţi vei putea analiza ocaziile şi obstacolele, momentele şi strategiile. Plus că, odată aflat pe podium, va trebui să ai un discurs scris undeva.

Recomand: Agendă antistres Elefant, 18,87 lei.

De aici încolo, viaţa ta are ocazia să ofere, în loc să coste. Restul e can can.

Foto: Pixabay.