Lămpi ieftine: Tu la ce visezi?

Seara, când ajungi acasă, aprinzi un bec sau lampi ieftine? Cazi pe gânduri ori urci pe munţi de succes înainte decişi?

Trăim în lumea în care scopul vieţii se confundă cu optimizarea supravieţuirii. Ne întrebăm care ne e rostul pe pământ, în timp ce ne purtăm paşii către o viaţă cât mai liniştită – fiecare după criteriile proprii. Ne definim şi reajustăm câte puţin în fiecare zi. Iubim cu tumult timpul şi îl dăm tribut pe bucăţele din el pe care nu e nevoie să le calculăm.

Trăim în secolul cronometrului. Fiecare secundă e atent gândită până la capăt, de la dimineţile în care totul trebuie să fie la locul său ca să nu întârziem la un serviciu care nu ne place neapărat, până la serile în care suntem contratimp, ca să avem acel număr preţios de ore care ne dă putere pentru a doua zi.

Chemăm minute de respiro, în care să nu facem absolut nimic cu corpul şi mintea noastră pentru ca, mai apoi, să le gonim cu vinovăţie, în timp ce încercăm să le dilatăm pe cele rămase până la următoarea cursă. Şi totuşi, în timpul ăla visăm. La vechi şi nou, frig şi căldură, soare şi ninsori, orice se poate integra în calculele pentru care trăim, muncim, ne cronometrăm.

Unde găseşti lămpi ieftine?

Dar, să repetăm întrebarea. Tu la ce visezi? Ce îţi ţine de urât pe fundal, atunci când porneşti în călătoriile spre viitor? Şi nu aş vorbi acum despre obiectele din cameră, dacă nu aş admira atât lumina. Ce lampi ieftine, becuri incandescente, raze de soare gratuite îţi fac cu ochiul, atunci când eşti tu cu tine?

Şi de ce aduc totul la ceva atât de obişnuit precum o lampă? La fel ca razele soarelui, ea are o proporţie, o anumită intensitate şi un grad de căldură psihic pe care le emană. Lampa aia are datoria morală să te ducă prin locuri pe unde ai mai fost, într-o copilărie îndepărtată şi, în acelaşi timp, la destinaţii pe care tu să le prezinţi copiilor.

Dacă vrei să te uiţi cu drag la un perete, o poţi face acompaniat de una dintre multele lampi ieftine adăpostite sub un titlu ce şi-a propus din prima să îţi fie drag, Decorino. Cel care ne aduce aminte că, odată cu casa, ne decorăm şi visele.

Dacă ţi-ai revedea copilăria zilnic, poate că lampa de birou crescută din ceramică şi textil îţi urcă şi speranţele. Asta fără să-ţi coboare bugetul semnificativ. Pentru că n-aş recomanda ceva absurd de scump, trist de fad sau pe orice treaptă a scării mai joasă de impresionant vizual.

Aici se încheie recomandarea. Şi începe continuarea, sper, în mintea ta a îndemnului la visare şi nu supravieţuire, preţuire şi nu îngrijorare. Lumină şi nu întuneric. Lămpi ieftine sunt pe site şi în link-uri. Visele, peste tot.

Foto şi produse: Decorino.