Am de gând să scot un album rap (What’s Up)

Există oameni care s-au remarcat în urmă cu mulţi ani şi vrei să îi cunoşti. Ei sunt cei care, la un moment dat şi-au făcut o apariţie pe o piesă rap iar intervenţia lor, cât de scurtă, le-a adus o bună parte din succesul de după. De aceea, am decis să fac un interviu What’s Up.

Şi am aflat că acel cântăreţ, care acum face muzică de televizor, se gândeşte şi la rap. Şi multe altele. Dar, să vedem ce mi-a spus. Vă prezint un interviu What’s Up cu răspunsuri mai surprinzătoare decât mă aşteptam.

Monica scrie: Care a fost contribuţia ta la piesa A mea, în afară de voce?

What’s Up: Am compus foarte mult la ea. Este prima piesă lansată de mine, în ultimii cinci ani şi compusă cap – coadă de mine – producţie, texte, mix, master, absolut tot. Şi sunt foarte fericit.

Aşa am făcut şi acum cinci ani, când m-am lansat cu Marius Moga şi piesa Povestea inimii. Atunci, el m-a dus la Dan Popi şi aşa am semnat. Şi, după cinci ani, a apărut încă o piesă făcută de mine. Vreau să îi mulţumesc lui Marius Moga, care m-a învăţat foarte multe şi, datorită lui, am reuşit să fac piesa A mea să sune atât de bine.

„Am făcut o poveste cu un video-album”

De la ce a pornit piesa A mea?

Pur şi simplu, m-am pus la calculator, într-o zi şi am vrut să fac o piesă nouă. Mi-am dat seama că îmi place foarte mult, am finalizat-o şi am prezentat-o casei de discuri.

Piesa a plăcut şi am lansat-o.

Ce aşteptări ai de la piesă?

Sper să le placă ascultătorilor mei şi să continuăm cu piesele, pentru că vine albumul pe 8 februarie. E albumul meu de debut şi lucrez la el de cinci ani.

Vor fi piese pe el ca TaxiK la meteoBineLa tine şi vor mai fi multe alte surprize.

Dacă ai atâtea piese deja lansate care vor apărea pe album, câte vor fi în total?

În principiu, trebuia să fie 13, dar cred că o să mergem pe 15 sau 18. Asta pentru că am foarte multe piese în calculator nelansate şi toate îmi plac.

Acum am făcut o poveste cu un video-album, dar se tot integrează alte piese printre piesele deja alese. Nu ştiu de ce, dar se nimeresc să îşi găsească locul acolo.

Ce înseamnă, pentru tine, video-album?

Nu o să poţi să te uiţi la album, dar o să te uiţi la o poveste. E vorba de povestea mea:

  • Cum am început eu, la 4 ani să scriu poezie;
  • Am ajuns să fac rap, din poezie, la 14 ani;
  • Din rap, am ajuns să semnez cu Atomic TV;
  • Cum am ajuns, la 21 de ani, să semnez cu Marius Moga şi să fac muzică;
  • Cum m-am îndrăgostit şi să fie de şase ani lângă mine o femeie care mă iubeşte de dinainte să fi fost artist şi om cunoscut.

Unul ca mine, care a început de jos şi a ajuns să fie mulţumit de tot ce are, vede că sunt şi mulţi oameni care au început de sus şi sunt mulţumiţi de ei şi au oameni care au ajuns să fie cu ei pentru succesul lor şi nu pentru ceea ce sunt ei, de fapt. Soţia mea e cu mine încă de când eram un nimeni şi asta contează cel mai mult.

„Să lăsăm deoparte averea”

Care e cea mai mare realizare a ta în 2017?

Un stâlp o reprezintă piesa La tine, deşi nu mă aşteptam. De obicei, am talentul ăsta să îmi placă mult o piesă, să mă aştept să facă multe vizualizări şi să nu fie aşa.

Sunt piese cum au fost Taxi ori La tine, care au făcut multe vizualizări, deşi nu mă aşteptam la asta. Şi mai sunt piese, cum a fost Bine, în care am avut foarte multă încredere, dar totuşi a ajuns hit după şase luni, pentru că subiectul era mai greu de digerat.

De la ce a pornit La tine?

Într-o zi, stăteam în studio şi mă gândeam că am făcut piese de toate genurile, mai puţin reggaeton. Am vrut să încerc asta. Am făcut negativul, am tras nişte linii şi un text şi, când a venit momentul să finalizez producţia, am zis că nu e rândul meu tura asta şi am trimis-o către HaHaHa Production. Şerban Cazan a finalizat-o şi aşa s-a lansat.

Doar că acum, când am făcut piesa A mea, am vrut să o finalizez singur şi a ieşit aşa.

monica scrie si whats up

„Îmi doream să lansez un album rap şi nu am apucat”

Ai o strofă de rap preferată, de când aveai 14 ani…

Da. Vorbeşte despre poporul meu român, despre cum ar trebui să fim, ca oameni. Să lăsăm deoparte averea şi ideea să adunăm mulţi bani pentru noi, să nu fim egocentrişti sau şmecheri sau talentaţi, ci să ne ajutăm între noi, ca fraţii.

Dacă noi nu ne ajutăm între noi, ca fraţii, nu are cine să ne ajute. Asta vreau să le transmit şi ascultătorilor mei.

Dacă nu ne ajutăm, ca fraţii şi ca surorile, ne este mult mai greu.

Care a fost visul tău, atunci când te-ai apucat de muzică?

Să reuşesc să trăiesc din muzică, ceea ce s-a întâmplat abia pe la 22 de ani. Dar eu, prima oară când am călcat într-un studio, aveam 14 ani. Am scos prima piesă la 16 ani, iar acum am 28.

Care este acum visul tău?

Vreau să reuşesc să lansez acest video-album, la care am lucrat foarte mult. Vreau să rămână în biografia mea ca ceva frumos, pentru că mi-am pus tot sufletul acolo.

Ca următor pas, am de gând să scot un album rap, pentru că fanii mei nu ştiu că, de fapt, eu am început cu rap-ul. În vremea când făceam poezie şi nu cântam, îmi doream să lansez un album rap şi nu am apucat. Aşa că, dacă pe 8 februarie reuşesc să îmi lansez albumul de debut, sper ca anul viitor să reuşesc să îmi lansez şi albumul de debut în zona de rap.

„Niciodată nu fabulez, nu vin cu idei din stele”

Vei colabora cu Maximilian, Angeles, oamenii cu care ai lucrat până acum?

Angeles este în continuare la noi în echipă. Suntem prieteni buni, vine din cartierul 13 Septembrie, acolo unde am crescut şi eu. Acum lucrăm la albumul lui de debut. O să îşi lanseze şi el albumul anul acesta la Cat Music.

Grasu XXL, Maximilian, Guess Who îmi sunt în continuare foarte dragi. Am trecut pe acolo şi nu am cum să uit felul în care m-au primit, acum cinci – şase ani. Lucrăm împreună în continuare.

Pe albumul rap vor fi nume ca DOC, cu care am mai lucrat, va fi şi Sişu, vor fi mulţi.

Deci, deja e conturat albumul.

Da. Cam 70% din el este deja făcut.

Când estimezi că o să apară?

La finalul anului viitor. După ce vom promova albumul pop – r&b, urmează şi albumul rap.

Cât din viaţa personală îţi influenţează muzica?

Tot şi non-stop. Tot ce trăiesc în viaţa personală scriu şi în muzică pentru că felul meu de a scrie textele este strict pe ce trăiesc. Niciodată nu fabulez, nu vin cu idei din stele. Totul este trăit şi simţit pe pielea mea. Altfel nu scriu.