Droguri, băieeeeţi. Avem droguri bune, băieeeeeţi

București, România, anul 2020.

De 10 ani s-au legalizat drogurile și sexul… ăăă pardon… prostituția. Mătăsari e zonă rezidențială, iar ca să calci pe Plevnei îți trebuie cel puțin o mașină mai nouă de doi ani. Au apărut automate cu hărți turistice la intersecții, asta acolo unde nu sunt cele cu seringi. Dar, la 10 seringi luate ai o hartă bonus. Asta că să știi unde să te duci, dacă se golește automatul tău.

Pe străzi e măturat, parcă miroase vag și a parfum. Becurile de iluminare sunt roșii și galbene. Localurile nu sunt vechi nici noi, dar au mai multă personalitate decât zgârie norii de birouri neînchiriate. Nu îți mai e frică să mergi pe stradă. Pe ici, pe colo, o prostituată îmbrăcată din mall semnează condica la doctor și își plătește impozitele la stat. Bărbații nu se mai încurcă cu secretare și nu își mai bat nevestele. Înainte de Crăciun, ei primesc, după cum a propus tanti Tatoiu acu’ 11 ani într-o emisiune, „tichete” pentru bordel. Adolescenții sunt fericiți. Tocmai a crescut numărul torturilor diplomat cu glazură de marijuana cumpărate. Olandezii se oftică la sarmalele cu iarbă.

Avem bani să ne punem și în cap. Traficanții s-au făcut vânzători și acum se întrec în idei, iar peștii au firme. Pensionarii primesc mai mulţi bani și tocmai am achitat ultima rată de împrumut la FMI, mai repede decât se aștepta oricine. Bunica-miu se chinuie să învețe cum să conducă un Jeep pe cutie hidramată. E o zi frumoasă, ca oricare alta.

Ați visat suficient? Suntem în 2009, avem o conducere care știți și voi cum e și nu reușim să scoatem niște bani pentru bunicii care și-au rupt spinarea pentru stat vreo 50 de ani. Și-au vândut Daciile sau Trabanturile demult. Băsescu a venit cu o idee pe care mulți o susțin. Alții se agită.

Toți uită un lucru… Avem alegeri în noiembrie. Sună frumos ce zice Băse, pe plan economic, social sau oricare altul, dar sunt șanse undeva la 10% să se și întâmple. Drept urmare, propun: hai să râdem de reacții. Și de cum ar fi arătat România în 2020, dacă se întâmpla ce zicea el. Că, vorba aia, nu strică puțin „haz de necaz”.

Foto: Pixabay