De la zero la…

Ssst…. Se face un anunţ. Tobe subtile… Un fundal uşor crescând… Încă un set de tobe…
Vă mai las puţin în suspans.

Înainte, când păţeam vreo dumă carieristică, începea să-mi urle o arie de 20th Century Fox în cap. Ceea ce nu realizam eu atunci e fix reacţia inversă a cântecului. În filme, la început, erau toate bune şi frumoase. În munca şi gândurile mele era oricum, mai puţin aşa…

Şi, la un moment dat, a venit bomba. Sunetele au luat-o razna. S-au amestecat haotic cu un Requiem for a dream, pe note de proaspăta Simfonie nr. 5, iar eu mi-am primit condamnarea la domiciliu, fără salar. Şoc, groază, uimire şi-alte nenorociri. Atunci am decis că e momentul bun să scot casetofonul din priză, să îl dau la fiare vechi pentru oameni vechi şi să iau drumul scrierii până la capăt, oriunde ar fi ăla. Să zic la toată lumea că-s scriitoare. Şi să o fac. Uneori tehnic, pentru alţii. Alteori, să-mi vărs sufletul într-un text şi/sau viitoare carte.

Şi a trecut un an…

Ce-a ieşit? Nu o să vă zic ce auziţi de la toată lumea. „Spirit liber, boem”, „lucrez de acasă”, „mamă ce mişto”, bla bla. Societatea se vede altfel fără planuri distruse de un da, şefu’. Oamenii crează mai bine când nu o fac pe biletele din care, mai apoi, nu înţeleg nimic. Pentru că ideea vine şi fuge, nu stă în cap după surzi.

Evoluţia a avut, la început, un drum uşor a melc printre valuri. Apoi, parca s-a mai îndreptat. A mai stat, la umbra unui laptop îmbălsămat în ciuda vremii, apoi şi-a lins şutul luat în plămâni şi a continuat. Azi mai merge, mai stă. O mai zoresc, mă mai ascultă, o mai face ea că vrea, mai ţipă la mine.

Dar, ca să trec la scopul acestui material, cum zice jumatătea sufletului meu din Rai, „şi luna asta nouă se-anunţă a fi lună plină”.

Reclame 2 poza 2
Voi merge la Webstock, un mare eveniment din online-ul autohton. 26 septembrie, JW Marriott Grand Hotel. Conferinţă şi premii Webstock Awards. M-am înscris şi eu cu tot ce vă bat la cap despre limba română. O fi, n-o fi, măcar ideea devine vizibilă.

Webstock adună comunitatea în domeniu, cu „micro-evenimente specializate” pentru „pasionaţii de comunicare, de mobile, de blogging şi social media„, cu specialişti de online şi marketing, potrivit comunicatului de presă.

Dacă e cineva din domeniul scrisului căruia îi sună bine tot ce zic, să facă ce am făcut şi eu aici. După cortina Webstock stau cei de la Evensys, organizatori de evenimente specifice de vreo opt ani.

***
Acest text poate suna a reclamă. E. Doar că eu nu o să vă vorbesc niciodată despre detergenţi de care nu am auzit sau licori de care nu m-am atins. Nu ştiu cum o să fie acest eveniment, dar cred în el pentru că merg eu acolo.

Să-mi ţineţi pumnii!

Şi fac asta doar pentru că (da, ştiu, e a mia oara când v-o zic), iubesc cuvintele. Şi orice iubire implică o creştere a sentimentului, a dedicării, a faptelor.

Foto 1: Pixabay

Foto 2:  Webstock facebook