Care-i treaba cu femeile?

Mă tot înconjoară, de ceva timp, gândul că aș vrea să scriu ceva despre filozofia asta feminină. Prea citesc de la alții. Și fiecare e cu extrema lui: în timp ce Vulpescu ne face să părem mai altfel decât suntem de fapt, Radu F. Constantinescu e prea sufletist pentru un public major sau crede că noi înțelegem că un bărbat ar trebui să fie poet și atât.

În același timp, voiam să scriu un text despre toată nebunia aia cu „Sex & The City„. Despre cât de absurde și imature sunt fetele alea, de fapt. Fără să vreau, am fost martoră a circa o jumătate de sezon, în urmă cu câteva luni. Iar, în fiecare episod, erau luate câte 4 iau decizii, pe altarul celor mai stupide scuze.

Însă, azi ceva mi-a atras atenția. Realitatea bate filmul.

Coperta de mai sus reprezintă un număr care „face cinste” tarabelor chiar acum, în prag de Sărbători. Mulțumesc, Cosmopolitan!

Cu alte cuvinte, ca să rezolvi o problemă, f***-o. Vrei că ex-ul să nu te mai sune niciodată? Dă cu el de pereți o noapte întreagă. Te supără vreun vecin? Culcă-te cu el, ca să înțeleagă ce și cum. Ți-a întârziat un colet? Fă sex cu băiatul de la curierat. Cu siguranță, data viitoare va ști că trebuie să fie punctual.

În orice unghi mi-aș întoarce privirea, titlul asta nu reflectă nimic logic, darămite actual, activ sau atractiv. Totul urlă a „tâmp”. Și totuși, femeile au ghinionul să fie prinse, ca imagine, între extremele Vulpescu – Constantinescu, reviste care le tratează că pe niște copile pubere și alte siropoşenii despre ce vrem și suntem noi, pentru că prind.

Poate unele dintre noi mai citesc vreo d-asta, mai râd, se mai regăsesc. Apoi ajungem acasă, ne facem un coc practic în vârful capului, ne luăm un tricou haios, gătim vreo inovație care să compenseze lipsa de timp sau agerime din alte dăți, o turnăm într-o farfurie și așteptăm reacția. În acel moment, se șterge orice am fi citit, pentru că realitatea bate textul cu grație.

Nu zic că la asta ne-am rezuma. Din contra. Dar viața ne dovedește că avem mai mult realism decât Constantinescu, o feminitate mai misterioasă și conservatoare decât crede Vulpescu și nu gustăm „sfaturi” de la vreo revistă care se chinuie să bată logica. Așa cum nici voi, bărbații, probabil că nu vă pierdeți timpul cu articole despre loțiuni de corp pentru voi, decât dacă aveți vreo problemă serioasă.