Termeni şi condiţii

Acest document se referă la utilizarea site-ului Monicascrie.ro, sub orice formă, de către oricine de pe teritoriul oricărei ţări.

Site-ul Monicascrie.ro, împreună cu toate componentele sale (text, imagini şi orice altceva se găseşte pe site) este proprietatea persoanei fizice Monica-Maria Olănescu. Mai multe informaţii despre mine poţi găsi aici.

Definiţii termeni

  • Site: Site-ul web Monicascrie.ro, împreună cu toate componentele sale – text, imagine, grafică şi orice altceva.
  • Conţinut: Întreg conţinutul site-ului Monicascrie.ro, împreună sau independent, aşa cum este enumerat mai sus. Conţinutul include design-ul şi experienţa de utilizare a acestuia.
  • Proprietar: Deţinătorul siteului, respectiv Monica-Maria Olănescu.
  • Utilizator: Oricine accesează site-ul, oricare pagină a sa ori fotografie, cu orice scopuri şi din orice sursă.

Cine sunt

Monica scrie este un site personal, sub formă de blog, cu materiale jurnalistice şi de tip editorial din domenii de interes public (muzică, artă), dar şi personal. Site-ul poate conţine informaţii preluate de la terţe site-uri ce vor fi menţionate prin link.

În prezent, site-ul are forma http://monicascrie.ro.

Proprietate intelectuală

Între conţinutul site-ului îi aparţine proprietarului şi este protejat prin legislaţia română în vigoare cu privire la drepturile de autor şi cele conexe. În momentul publicării unui comentariu, textele din comentarii devin proprietatea site-ului.

Conţinutul publicat de alţi utilizatori înregistraţi ori terţe părţi le aparţin acestora – ca drepturi şi responsabilităţi. De asemenea, conţinutul preluat pe baza unor acorduri încheiate va fi identificabil prin menţionarea numelui respectivilor parteneri la finalul textului.

În cazul utilizării unui concurs, drepturile de publicare şi utilizare a articolelor îi revin proprietarului site-ului.

Drepturile utilizatorilor

Utilizatorii pot distribui textele de pe site cu link-sursă pe reţele sociale sau le pot utiliza în scopuri personale. Preluarea unor texte cu scop comercial sau public se face în limita a 500 cuvinte, cu precizarea sursei prin link.

Utilizatorii respectă drepturile de proprietate ale site-ului şi pot posta comentarii, atâta timp cât ele nu au caracter abuziv, ilegal, obscen, ameninţător, hărţuitor, rasist sau ofensator.

În urma abonării, cititorii vor primi prin email fragmente introductive din articolele postate recent pe blog şi, dacă este cazul – articole private adiţionale. Cei care nu doresc să mai primească mailuri se pot dezabona prin click pe link-ul disponibil în mail.

Responsabilităţile utilizatorilor

Nu sunt permise modificarea sau retransmiterea, sub orice formă, a textelor în absenţa unei permisiuni scrise din partea autorului. Stocarea sau reproducerea conţinutului site-ului nu este permisă, sub nicio formă, fără acordul scris al proprietarului.

Cererile de utilizare a conţinutului disponibil pe site se pot trimite la adresa lungumonicamaria [at]gmail.com. Dacă consideraţi că un anumit tip de conţinut de pe site vă încalcă drepturile de proprietate intelectuală, la publicitate, proprietate personală ori alte drepturi adiacente, vă rog să contactaţi site-ul la adresa de email lungumonicamaria [at]gmail.com.

Drepturile proprietarului

Proprietarul îşi rezervă drepturile să modifice orice fel de conţinut de pe site, fără o notificare prealabilă scrisă.

Proprietarul îşi rezervă dreptul să suspende sau blocheze accesul unei persoane către site sau să şteargă un comentariu fără notificări prealabile. De asemenea, proprietarul poate suspenda, modifica, şterge şi adăuga conţinut pe site fără notificări prealabile.

Responsabilităţile proprietarului

Proprietarul se angajează să protejeze datele personale ale utilizatorilor, conform legislaţiei europene în vigoare, despre care puteţi citi mai multe aici.

Proprietarul site-ului nu este responsabil pentru situaţiile generat de natura internetului:

  • Întârzieri în încărcarea paginilor, indisponibilităţi temporare ori defecte tehnice.
  • Întârzieri are răspunsului către un mail sau comentariu.

Uitlizatorii sunt rugaţi să notifice proprietarul site-ului printr-un email către lungumonicamaria [at]gmail.com despre orice fel de situaţie ce poate crea un inconvenient.